Skip to content Skip to footer
Smo edina založba, ki omogoča
pripravo tiskane, e-knjige
ter zvočne knjige po naročilu!
strošek izdajanja knjige,

Želim izdati knjigo in prosim za oceno stroškov


Naše ostale storitve

1. Pošljete nam rokopis in v najkasneje v 7. dneh prejmete odgovor. 

2. Upoštevamo vaše želje in zmožnosti glede izvedbe projekta in naredimo načrt za izdajo knjige.

3. Prejmete predračun in oceno vseh stroškov povezanih s pripravo knjige. Podamo tudi oceno tiskarskih stroškov, končni znesek tiska poravnate ob dogovorjeni nakladi in potrditvi oglednega printa.

4. Za vašo knjigo naredimo grafično opremo in standardizacijo.

5. Za vas uredimo distribucijo in prodajo knjige ter izplačilo avtorskega honorarja od prodanih knjig.

6. Obdržite želeno število izvodov in AVTORSKE pravice.

Pogosta vprašanja

Založba Ekslibris ni klasična založba, kar pomeni, da knjige finančno ne založi Ekslibris ampak celotno izdajo krije avtor oz. pridobljen sklad, sponzorstvo itd.

Pomeni tudi, da je šla knjiga tudi skozi uredniški pregled in je označena kot smiselna za izdajo. Sama tehnična plat knjige pa ustreza vsem standardom tiska, priprave, lekture in je kot taka usmerjena v knjižno distribucijo po Sloveniji.

Knjiga je del blagovne znamke Ekslibris, ki jo uspešno razvijamo že 11. let in se prodaja tudi v naši spletni knjigarni.

 

Za začetek bi potrebovali delni rokopis. Lahko ga pošljete v word ali pdf formatu.

Ob vsakem pričetku izdaje knjige se sklene pogodba med založnikom in avtorjem, v kateri je zapisano, da vse avtorske pravice svojega rokopisa obdži avtor ali avtorica.

Proces izdaje knjige traja v povprečju tri tedne. V kolikor izdajate delo, ki vključuje naše ilustracije je čas seveda temu primeren.

Ekslibrisove knjige gredo v knjižno distribucijo po vseh osrednjih knjižnicah ter nekaterih knjigarnah. Našo distribucijo vršijo glavni distributerji Avrora in Buča.

 

Najprej se moramo zavedati, da je prodajni uspeh odvisen od številnih faktorjev. Na žalost vedno kvaliteta ne sovpada s številom prodanih izvodov.

Tako v prvi meri velja pravilo, da se v precejšnjem deležu prodaja avtor in šele na to knjiga. Kaj to pomeni? Preprosto to, da je marketing 90% zgodbe. Več kot se boste izpostavljaji, knjigo predstavljali o njeg govorili in se angažirali večje prodajne uspehe boste imeli.

Seveda pa morda to ne drži za poezijo. Ta  zrvst nikoli ni predstavljala prodajnega hita per se.

 

Seveda. Oblikujemo vse vrste knjig po meri in naročilu.