Skip to content Skip to footer

Ekslibris že od 2010

Kako izdati knjigo?

dobrodošli v založbi Ekslibris. Z vami smo že 11. let in v tem času smo pomagali že neštetim – blizu 200 uresničiti  sanje o svoji knjigi. Založba Ekslibris se je 2010 ustanovila z željo, da bi avtorjem, ki izdajajo knjigo v samozaložbi pomagala pri vseh korakih, s katerimi se avtor pri izdajanju knjige sooča. Sam proces izdajanja knjige je kompleksen in zahteva razumevanje več področij.

Tu so pomembni del: redništki pregled besedila, lektoriranje, oblikovanje in idejne zasnove, pripravo na tisk, izbira pravilnih formatov, materialov in načinov tiskanja, do knjižne standardizacije (pridobitev ISBN, izris črnte kode) kot lansiranje vaše knjige na knjižni trg.

 

Esklibris avtorjem pomaga avtorjem pri vseh teh korakih in se projektom posveča individualno. V naše delo vključujemo kreativno žilico ilustriranja, grafičnega oblikovanja kot tudi lasno pisateljsko žilico s katero lahko avtorjem svetujemo tudi z uredniškimi predlogi.

kako izdati knjigo, po naročilu
Založba Ekslibris je edina, ki ponuja
pripravo vrhunskih tiskanih, eknjig kot tudi zvočnih knjig po naročilu.

Avtorji nas pohvalijo, da se v naših rokah počutijo brezskrbno, saj marsikaterega avtorja spremlja ob prvi izdaji strah na tem področju. Kar zadeva finančne stroška izdajanja knjige smo avtorjem vedno omogočali, da so izbirali poljubno naklado svoje knjige, z marsikaerim oblikovanim in tiskarskih razumevanjem pa vedno poskušali zanje najti najboljšo kreativno in finančno rešitev. 

Marsikdo, ki se je lotil projekta sam tako, da je naprej najel oblikovalca in iskal ugodnega tiskarja, se je na koncu zaradi kompleksnosti in cenovne neugodnosti znašel na vratih naše založbe.

Pri oblikovanju knjig je pomembno vedeti, da marsikateri oblikovalec ne pozna področja priprave na tisk . Tako je naša osrednja želja avtorjem omogočiti kvalitetno kot tudi celostno ugodno rešitev izdajanja knjige.

Zakaj bi izbrali Ekslibris?

Samozaložba, založba ali pot vmes.

NA KAJ MORATE BITI POZORNI KOT SAMOZALOŽNIK

Na to pot se je smiselno podati kadar znate knjigo sami oblikovati, pripraviti na tisk ter vas uredniško mnenje ne zanima preveč oz ne potrebujete v zvezi z izdajo knjige nobenega svetovanjne. Predvsem pa imate opdrto samostojno dejavnost, ki vključuje klasifikacijsko dejavnost založništva ter prodajanja knjig in lahko za prodajo izdajate račune in plačujete davke.
Kar se tiče ostalih stroškov lektoriranja ter tiska pa bo tudi to predstavljalo strošek.jige kot je knjiga, ki vsebine preveč splovničnih napak.

Največkrat je razlog, da želijo avtorji izdati knjigo v samozaložbi ta, da želijo prodajo vršiti sami ter prejeti od prodaje 50% honorar, so pa morda pri celokupnih stroških, najema oblikovalcev, iskanja tiskarjev, nepoznavanja področja njihovi stroški in obremenitve prevelike.

Pri oblikovanju knjig je pomembno, da pozna oblikovalec to področje, sodeluje s tiskarji in se specializira za oblikovanje knjig, saj vam bo lahko na tak način prihranil strošek pri tisku, platnice pa bodo primerno pripravljene. Pomembno vlogo igrajo tudi pravilna izbira formatov ter gramature in kakovosti papirja na katerega tiskamo. Marsikateri tiskar vam bo seveda poskušal prodati dražje papirje oz. tiste, ki jih ima na zalogi, ki pa niso nujno najboljši oz. funkcionalni.

Pri številu natisnjenih knjig je potrebno vedeti, da ne presegamo naklad, ki jih bo v distribucijo vzel distributer za prodajo po knjižnicah in knjigarnah.

KAJ PA ČE SE NA PODROČJE OBLIKOVANJA IN IZDAJANJA KNJIG NE SPOZNATE, NIMATE DEJAVNOSTI IN OSTALEGA ZNANJA.

No, ravno zaradi tega, smo pred 11. leti ustanovili založbo Ekslibris, ki je za avtorje samozaložnike izdelala celostno rešitev na področju oblikovanja in izdajanj knjig po naročilu. Tako smo pomagali že skoraj 200 avtorjem, nekateri izmed njih so naši stalni avtorji že leta in leta. Avtorjem omogočamoizdelavo, pripravo, tisk ter prodajo njihove knjige kot tudi promoviranje in prodajo v naši spletni knjigarni.

Tako je vaša knjiga v povprečju pripravljena in na policah v treh tednih.

Pri sami knjigi vam tudi pomagamo z uredniškimi nasveti, celostno podobo, svetujemo vam glede naklade ter izdelamo grafično podobo kot si jo želite. Vsake knjige se lotevamo individualno ter vam poleg tiskane knjige ponujamo tudi pripravo eknjige kot tudi zvočne knjige ter se razvijamo s časom.

Esklibris se prav tako specializira za oblikovanje bolj zahtevnih ali pa neleposlovnih knjie po meri, oblikuje kataloge, monografije ali učbenike.

Kdaj ne izbrati naše založbe?

 

Kljub temu, da je Ekslibris krasna alternativa ali dopolnitev k možnosti izdajanja knjig na kvaliteten način, avtorjem vseeno svetujemo, da najprej svoje rokopise pošljejo klasičnim založbam z večjim knjižnim in marketinškim aparatom, pri čemer se bodo izognili strošom priprave in tiska.

 

Jesenske zloženke
6.99 15.00 
Kalaru
24.00 
Pesmice na toboganu
6.99 19.00