Skip to content Skip to footer
Ko sem napisala zgodbice za otroke …

Ko sem napisala zgodbice za otroke, sem si zaželela, da bi enkrat tudi sama izdala knjigo. Takrat sem šele ugotovila,da sploh ne vem, kje in kako začeti. Na moja povpraševanja se je odzval samo Ekslibris. Svetovali so mi rešitve,ki so na voljo za izdajo slikanice. Slikanica je nastala v zastavljenem roku in je takšna, kot smo jo skupaj zasnovali. Lepo smo sodelovali in še enkrat hvala gospe Jeleni.

Stanka Klakočer

Čeprav sem od nekdaj rada pisala …

čeprav sem od nekdaj rada pisala, si nikoli nisem predstavljala, da bi izdala svojo knjigo. Ko sem lani poleti po dolgem premoru začela spet pisati poezijo in je nastalo kar precej pesmi, sem se opogumila in vzpostavila stik z založbo Ekslibris. Gospa Jelena mi je bila od vsega začetka pripravljena pomagati in čeprav o izdaji knjige nisem vedela ničesar, me je prijazno in strokovno vodila skozi celoten postopek. Knjiga je nastajala po sklopih in o vsem sva se sproti dogovorili. Končni izdelek je čudovit – krasne barve, grafike in celoten videz knjige. Zelo sem hvaležna založbi Ekslibris za to priložnost in izkušnjo!

Nataša Hafner

Založba Ekslibris nudi možnost pesnikom in pisateljem, da se kvalitetno povzpnejo na knjižni trg

Knjiga je nekaj, kar združuje besedno in likovno obliko umetniškega izražanja in je torej sinteza sodelovanja avtorja, ilustratorja in seveda založnika, ki poskrbi za knjižno izdajo ter uredniške besede. Delo založnika je ključnega pomena, saj je od njega odvisna celotna podoba knjige. Založba Ekslibris nudi možnost pesnikom in pisateljem, da se kvalitetno povzpnejo na knjižni trg. Uredništvo založbe ima posluh za ideje novih avtorjev. Knjige, ki jih izdajajo, so skrbno in strokovno oblikovane. Prav tako uredništvo prisluhne mnenju avtorja in mu nudi koristne nasvete glede oblikovanja ter priprave knjižne izdaje. To je založba, ki posveča veliko pozornost umetnosti in podpira nove ideje tako uveljavljenih kot tudi novih avtorjev.

Mira Sušić

Jelena, danes sem prevzela knjigice.

Rada bi se vam zahvalila za ves trud, hitro odzivnost ter strokovno delo, ki ste mi ga nudili pri oblikovanju in končemu izdelku knjigic. Sama sem zelo zadovoljna in vesela, da sem ureaničila svojo željo, a je brez vas zagotovo ne bi. Zato še enkrat en velik hvala. Prepričana sem, da se tu moja pot pisanja ne bo končala in bom pisala še v prihodnje, zato upam, da bom z vami imela priložnost sodelovati še kdaj.
Resnično vam želim vse dobro na vseh področjih in vas lepo pozdravljam.

 

Lara Lavrič

Pred časom sem napisala knjigo,

ker nisem pisateljica, sem se zavedala, da bom za izdajo le te potrebovala strokovno pomoč.
V založbi so mi pomagali pri končni dodelavi, da sem svoje delo v obliki e-knjige kasneje lahko tudi objavila na Kindle Amazon.
Rada bi se zahvalila, za hitro odzivnost, trud, nasvete in pomoč vse do same objave.
Z vašo podporo in pomočjo mi je uspelo, zato še enkrat hvala za zelo korektno sodelovanje.

Irma Pirc

Založba Ekslibris ima izreden posluh

Založba Ekslibris ima izreden posluh za avtorjeve želje, ki je nadgrajen s celovito asistenco. To posledično privede do popolne podobe knjige. Zanesljivo in profesionalno.

Dušan Marolt

Draga Jelena,

sodelovanje z vami mi je bilo v veliko veselje. Vsakokrat, ko srečam mlade ljudi, ki profesionalno opravljajo svoje delo in še z veseljem, me to navdušuje, in dokler bodo taki mladi ljudje še vztrajali, vem, da imamo še možnosti, da bo enkrat bolje. Vsem. Ne domišljam si, da bi lahko knjige ljudi naredile boljše, lahko pa nas, kot pravi Kingstonova, naredijo čuječe. In čuječi smo bolj pripravljeni na resnico. Seveda našo resnico.

Damjan Jensterle